Sectiedeuren

Sectiedeuren voor de particuliere markt

Bent u op zoek naar een stijlvolle, veilige en gebruiksvriendelijke garagedeur? Sectionaaldeuren worden steeds meer geïnstalleerd. Ontdek waarom steeds meer huiseigenaren kiezen voor de kwaliteit en het gemak van onze sectionaaldeuren.

Voordelen van Sectionaal deuren:

Ruimtebesparend: Een traditionele garagedeur opent vaak naar buiten toe. Een sectionaaldeur daarintegen opent verticaal en schuift onder het plafond van de garage. Dit bespaart ruimte zowel binnen als buiten de garage, waardoor de volledige ruimte voor andere doeleinden benut kan worden.

Uitstekende isolatie: Sectionaaldeuren zijn goed geïsoleerd, wat helpt bij het handhaven van een comfortabele temperatuur in uw garage en bijdraagt aan energiebesparing. Dit is vooral voordelig als uw garage verbonden is met uw huis. Indien u ook behoefte hebt aan een comfortabele temperatuur in huis, kunnen rolluiken daaraan bijdragen. Bekijk hier de mogelijke voordelen van rolluiken. 

Stijlvol ontwerp: Sectionaaldeuren zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en afwerkingen, zodat ze perfect aansluiten bij de architectuur van uw woning. Ze dragen bij aan een elegante en moderne uitstraling van uw gevel. Naast standaard uitvoeringen kunnen sectionaaldeuren op maat worden gemaakt om aan specifieke wensen en eisen te voldoen. Dit maakt ze geschikt voor vrijwel elke situatie en toepassing.

Gebruiksgemak: Het gebruik van geavanceerde mechanische systemen zorgt ervoor dat sectionaaldeuren eenvoudig en soepel openen en sluiten. Optioneel kunnen ze worden uitgerust met een motorunit voor nog meer gemak. Daarbij zijn sectionaaldeuren gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden en slijtage. Ze vereisen minimaal onderhoud, waardoor ze een langdurige en zorgeloze oplossing zijn.

Alle Domburg producten worden zo geproduceerd dat deze aan alle in huidige regel- en wetgeving gestelde eisen m.b.t. veiligheid, milieu, brandwerendheid, CE-markeringen etc. voldoen. Ook onze toeleveranciers zijn op de hoogte van de Domburg gestelde hoge eisen.

 

Ons aanbod in sectionaal deuren:

Een sectiedeur bestaat uit vier of meer horizontale panelen die aan de binnenzijde met scharnieren verbonden zijn. Een uitgebalanceerd mechanisme met een torsieas, lagers, torsieveren (eventueel met motorunit), hefkabels en looprollen zorgt ervoor dat de deur zonder moeite opent. Bij het openen beweegt het deurblad verticaal omhoog en draait vervolgens onder het plafond van uw garage.

Naast vele standaard uitvoeringen, kan Domburg ook een deur op maat maken volgens uw eigen ontwerp. Wij toetsen uw ontwerp aan de huidige regelgeving voor deuren en beweegbare hekwerken en werken het indien nodig samen met u verder uit tot een custom-made deur die aan alle eisen voldoet.

Misschien zijn dubbele openslaande deuren een beter alternatief voor u. Deze kunnen bijna volledig naar uw wens worden samengesteld. Informeer bij onze verkoop voor meer informatie.

Hoe zit een sectionaal deur in elkaar?

Panelen

Een sectionaaldeur bestaat uit meerdere horizontale panelen (meestal vier tot zes), die met scharnieren aan elkaar zijn verbonden. Deze panelen zijn gemaakt van materialen zoals staal, aluminium of hout en kunnen worden geïsoleerd met schuim voor extra energie-efficiëntie. De isolatie zorgt ervoor dat de deur niet alleen warmte binnenhoudt, maar ook geluid dempt.

Scharnieren en Verbindingen

De panelen zijn onderling verbonden door stevige scharnieren, die zorgen voor een soepele beweging wanneer de deur opent en sluit. Deze scharnieren zijn meestal van metaal en ontworpen om langdurige belasting te weerstaan. Aan de zijkanten van de deur bevinden zich stevige verbindingen die de panelen op hun plaats houden en bijdragen aan de stabiliteit van de deur.

Railsysteem

Een essentieel onderdeel van een sectionaaldeur is het railsysteem. Aan beide zijden van de opening zijn verticale rails bevestigd, die bovenaan overgaan in horizontale rails langs het plafond van de garage. Deze rails leiden de deur soepel omhoog en omlaag. Het railsysteem zorgt ervoor dat de deur verticaal opent en vervolgens horizontaal langs het plafond schuift, waardoor er geen extra ruimte voor de deur nodig is bij het openen.

Torsieveren en Kabels

Torsieveren spelen een cruciale rol in de werking van een sectionaaldeur. Deze veren, meestal bovenaan de deur gemonteerd, helpen het gewicht van de deur te balanceren, waardoor het openen en sluiten eenvoudig en moeiteloos wordt. De torsieveren worden gespannen wanneer de deur gesloten is en geven die spanning vrij bij het openen, wat de beweging ondersteunt.

Naast de torsieveren zijn er stevige kabels aan weerszijden van de deur bevestigd, die via katrollen en trommels met de veren verbonden zijn. Deze kabels zorgen ervoor dat de kracht gelijkmatig wordt verdeeld en dragen bij aan een soepele en veilige werking van de deur.

Looprollen

De sectionaaldeur beweegt dankzij looprollen die in de rails lopen. Deze looprollen, vaak van kunststof of metaal, zorgen voor een soepele en geruisloze beweging van de deur. Ze zijn ontworpen om slijtage te minimaliseren en lang mee te gaan, zelfs bij frequent gebruik.

Afdichtingen

Om de garage goed te isoleren en te beschermen tegen weersinvloeden, zijn sectionaaldeuren uitgerust met afdichtingen. Deze bevinden zich aan de onderkant, zijkanten en bovenkant van de deur. Ze sluiten de deur nauwkeurig af, waardoor wind, regen en vuil buiten blijven en de temperatuur in de garage beter gereguleerd wordt.

Motor en Automatisering (optioneel)

Veel sectionaaldeuren kunnen worden uitgerust met een elektrische motor voor automatische bediening. Deze motor kan op afstand worden bediend met een afstandsbediening of via een smartphone-app. De automatisering biedt extra gemak en verhoogt de veiligheid, omdat de deur snel en zonder fysieke inspanning kan worden geopend en gesloten.

 

OVER VAN DOMBURG:

Al sinds 1913 zijn wij een vertrouwd adres in Oud Gastel. Als gecertificeerd Romazo-vakspecialist van onze branchevereniging Romazo, staan wij garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze producten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, milieu en CE-markeringen. Bij Van Domburg BV kunt u rekenen op vakmanschap en service van het hoogste niveau.
 

vraag een vrijblijvende offerte aan

Alle producten van Van Domburg worden zo geproduceerd dat deze aan alle regel- en wetgeving gestelde eisen m.b.t. veiligheid, milieu, brandwerendheid, CE-markeringen etc. voldoen.

Van Domburg BV is een Romazo-vakspecialist van onze branchevereniging Romazo.
Romazo staat voor rolluiken, markiezen en zonweringbedrijven. Door ons lidmaatschap bent u verzekerd van kwaliteit en garantie. Zie www.romazo.nl